Informació general

Benimantell es troba recolzada sobre la falda nord de la Serra d'Aitana (la màxima altura de la província d'Alacant, 1.558 m. d'altura). El seu terme que abasta els dos vessants de la Vall de Guadalest inclou gran part de l'embassament del Guadalest i es prolonga pel vessant sud de la Serra d'Aitana.

El poble està situat a 547 metres d'altura i té una població aproximada de 500 habitants. L'altitud juntament amb l'orientació i la protecció que li otorguen les muntanyes que l'encaixonen, fan que existisca en aquesta zona un microclima caracteritzat per hiverns una mica més freds que la costa, havent-hi a vegades nevades, i estius amb temperatures suaus, així com un nivell de precipitacions mitjà.

Són abundants les fonts, com per exemple la del Molí, la de l'Arc, la del Pi o la de Salines.

L'economia tradicionalment agrícola ha anat evolucionant cap al turisme per la proximitat del conegut poble d'El Castell de Guadalest (a només 1 km) i l'innegable atractiu paisatgístic de l'entorn amb altes muntanyes repletes d'oliveres i ametlers distribuïts en bancals amb els seus antics marges de pedra seca.

Els carrers de Benimantell són empinats laberíntics i amb carrerons ombrívols que ens evoquen el seu disseny de l'època dels musulmans. L'edifici més excel·lent és l'església parroquial dedicada a Sant Vicent Màrtir, que emergeix notòriament, gràcies a la seua esvelta torre rectangular acabada en un cimborri octogonal i coronada amb teulada color anyil envernissat.