Informació general

Poblet bàsicament agrícola i de muntanya situat a la vall del Guadalest, a la zona obaga de la Serra Aitana, i dedicat al cultiu d'ametllers i oliveres. Els seus carrers són molt costeruts donant-se el cas curiós que una d'elles es diu Trencacames (Trenca cames) a causa de l'agudesa de la seva pendent. Es pot comprar un magnífic oli a la cooperativa. Els embotits carnis són d'excel·lent sabor. Aquesta és una zona d'alt valor aqüífer i amb bona qualitat. Són abundants les fonts i naixements, com ara la del Molí, la de l'Arc, la del Pi, o la de Salines. Compten amb allotjaments en Cases Rurals, i també un hostal. També un conjunt de diversos restaurants que ofereixen el millor de la cuina tradicional. Participa en el desenvolupament turístic produït a tota la vall al voltant del Castell de Guadalest.

Activitats econòmiques:  Agricultura exclusivament, amb ametllers i oliveres. Oli de bona qualitat. Cooperativa Agrícola. Per influències del turisme al proper Castell de Guadalest s'ha consolidat una estupenda cadena de restaurants de cuina tradicional amb molt bona qualitat.

Gastronomia:  Olleta. Olleta de blat. Minxos. Pilots de farina AMB dacsa. Faves sacsades. Àmplia oferta de restaurants tradicionals i típics de molt bona qualitat tots. Dolços: Carquinyolis (pasta de farina, ous i ametlla picada), pastissets d'ametla, coques cristina, ametllats.

Artesania:  Peces de llana i ganxet.

Monuments:  Església amb una esvelta torre rematada per un templet hexagonal. Ruïnes castell en la penya el Castellet (BIC)

Paratges:  Les fonts d'aigua: la del Molí, la de Salines, la de l'Arc. La Penya del Castellet. La Cova Isidoro.Barranc de l'Arc. Pantà de Guadalest.

Festes i Esdeveniments:  El tercer diumenge d'octubre FESTES MAJORS en honor al Santíssim Sagrament.L'Ofrena. L'Aurora a la matinada.

Geografia:  Fundat com alqueria àrab a 1249 per l'expulsió dels moros decretada per Jaume I.

Comunicacions:  El millor camí per accedir a aquest poblet és des de Benidorm la CV-70 (Benidorm-Alcoi). A 72 km. D'Alacant.

Situació:  Situat a la Marina Baixa, al Nord de la província, a la zona d'influència de Benidorm i el seu entorn. Al costat dels municipis de Castell de Guadalest, Beniardà, i Benifato. Al peu de la Serra d'Aitana i tenint per frontera el Puig Campana i la Serra de Aixorta al nord. És un terme municipal força ampli i molt accidentat. Barranc del Arc i part de l'Embassament de Guadalest està al seu terme.

Esports:  Senderisme i escalada a la Font de l'Arc al Penyal Diví.

Comarca: De la Marina Baixa.

Distància d'Alacant: 74 km.

Superfície: 38,82 km2

Altitud: 547 m.